🤩第一次全部滿分!!🤩以前有一間喺坑口開左18、9年,叫La Piazza 嘅意大利餐廳,最近想再去試先發覺一早搬左去將軍澳😯餐廳老闆話原來係想轉下新風格、menu等,決定改名做La Itameshi,融合意大利同日式料理,進駐將軍澳海傍。用餐環境真係一流😍個人推薦坐外面,望住個大月亮食西餐好浪漫🌹.炸烤菇配黑松露沙律醬 ($188)評分:💛💛💛💛💛以為炸會令到菇本身乾曬,點知一咬落,外脆內軟,菇依然非常juicy軟身,點埋佢地自家製嘅黑松露沙律醬(用左Mozzarella同Parmesan兩種芝士整)口感好豐富。真材實料,完全冇慳過!除左炸菇之外,我覺得沙律菜都好值得提,因為食落口完全唔鞋,好柔軟同嫩綠,完全唔係一般嘅沙律菜伴碟🤤.日本南瓜湯 ($88)評分:💛💛💛💛💛的確見到價錢可能會卻步,但確實值得一試,南瓜打得非常滑,有手磨芝麻糊(起沙)嘅口感~啖啖忌廉香,南瓜味亦好濃!.廣島蠔周打湯 ($108)評分:💛💛💛💛💛睇相都知道落足料😳廣島蠔好鮮甜,周打湯落左薯仔粒、洋蔥等等,撈勻忌廉令口感更幼滑🤤.燒西班牙黑毛豬配富士蘋果醬($408)評分:💛💛💛💛💛黑毛豬本身肉質好淋,完全唔會
🤩第一次全部滿分!!🤩

炸烤菇配黑松露沙律醬 ($188)
評分:💛💛💛💛💛

日本南瓜湯 ($88)
評分:💛💛💛💛💛

廣島蠔周打湯 ($108)
評分:💛💛💛💛💛

燒西班牙黑毛豬配富士蘋果醬($408)
評分:💛💛💛💛💛

黑毛豬本身肉質好淋,完全唔會鞋!配埋富士蘋果醬係一個好新奇嘅配搭😍口感清新,唔會覺得好膩。

另外配菜都落足心機!薯條點嘅煙燻茄醬係佢地自家製,食落冇平時嘅茄醬咁酸。而燒菠蘿、南瓜同茄子等全部都燒得啱啱好,個人覺得呢個價錢係值得試😋

3.7北海道牛乳奶凍($78)
評分:💛💛💛💛💛

最後用甜品作結,奶凍口感綿滑,唔會太甜,牛奶味好出!成餐飯嘅good ending😆

✨慶祝特別日子唔想出市區可以考慮下將軍澳海傍

整體推薦指數: