平時放學都係喺附近食,今日行完少少去到元州邨一間新開嘅韓式餐廳食飯, 新張期間堂食九折外賣自取八五折添啊。叫咗一個牛肉石窩飯、一個蜂蜜芥末既韓式炸雞同埋五花腩炸醬麵🤤 個石窩飯真係好辣手,加埋韓式辣醬即刻可以整個飯焦食。入面有翠玉瓜大豆芽紅蘿蔔絲菠菜同冬菇片,係一個典型既韓國石窩飯😚如果多啲芝麻同麻油我諗香味會更加濃郁至於炸雞方面,我地心大心細唔知叫咩味好, 最後都係試咗職員推薦既蜂蜜芥末,食落唔會太油膩...但嫌厭醬汁方面太過濃稠,如果稀返少少就perfect🤏🏻 對於我來講五花腩炸醬麵就比較重口味啲啦,我朋友第一啖食落去覺得麻麻地,佢話味道太鹹點知食下食下就食晒😂 奇怪少少佢話加埋韓式辣醬會比較好食大家都可以試吓㗎☺️