2005-10-05 5 瀏覽
我生日我個fd話請我食飯, 諗都唔洗諗就去新寧餐廳, 因我個fd生日時已想去食, 但冇位. 同埋哩個網人人都話好食, 即管去試吓係咪真係咁正. 8月去時完全可以用「人頭湧湧」去形容, 今次完全相反. 我o地二人叫o左一個田螺set dinner(頭盆係螺/磨菇湯/龍"月利"柳) + 一個海鮮意粉+ 雪糕蘋果批. 先食個飽, 有三款我簡晒. 個甜飽唔知點解好鬆散, 又有怪味, 法飽食時要勁用力齒(刀完全係切唔到), 塊多士好硬, 一D都唔鬆脆. 田螺好咸, 湯就ok, 好多大大塊磨菇. 龍"月利"柳普通. 海鮮意粉係茄汁, 唔知點解個汁勁甜. 蘋果批個皮唔知點解濕"that"that", 我懷疑係佢o地用微波爐番叮. 整體o黎講又係唔多得囉. 埋單差唔$300. 完全唔值.