2018-08-14
今日專登去睇新屋裝修,所以同偉大的媽媽一齊喺黃埔附近食好嘢!順路了解下將來居住環境有啲咩餐廳~有潛質做飯堂🤗最後比我一擊即中!小鮮肉老公仔以後你老婆唔煮飯啦⋯⋯哈哈哈💕💕首先呢間鋪頭中午嘅時候會有特價!竟然買兩個套餐第二個會半價🤑一個先30幾蚊😳而且仲會送嘢飲~頭30名仲有冰粉送!以為平嘢冇好少年你實在太年輕~喺呢度我食到~呢世人我食過最好食嘅牛腩飯🤤🤤🤤🤤首先天氣咁熱餐飲揀咗菊花桂圓露!甜到啱啱好,消暑得來又解渴,抵飲😆仲要係餐飲唔使加錢~之後會送上冰粉~冰粉係有冰粉籽所製成,晶瑩剔透,吃起来爽滑弹牙,雖然同普通啫喱差唔多,但藥用價值就差好遠💕加入左菊花的冰粉!具有清热解毒、镇静安神和祛痰的功效。而且仲好好食㗎❤️❤️❤️❤️俗語話齋食甜品唔緊要!食卡路里唔緊要!最緊要系有價值😆😆😆😆😆首先由於天氣太熱叫咗個手拍青瓜食下💕青瓜清爽有咬口,而且非常入味~上面加咗少少辣椒油微微香辣~在入口的時候慢慢帶出來,開胃得來又好食香煎吊龍扒配黑椒汁:扒醃得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,而且大大塊,飯粒煮得飽滿又彈牙!物超所值古法牛腩:完全好味到一個點,入口鬆化即溶,連蘿蔔都入晒味,湯汁非常惹味鮮甜,撈飯完全一流,
菊花桂圓露
菊花冰粉
手拍青瓜
香煎吊龍扒配黑椒汁
古法牛腩:完全好味到一個點,入口鬆化即溶,連蘿蔔都入晒味,湯汁非常惹味鮮甜,撈飯完全一流,肥膏和筋位均勻,好快樂地媽媽已經食成壼😍😍分量超多,我仲可以係咁偷食😍😍連嘴刁的中年女人都唔覺得厭,你可想而知有幾好食!
古法牛筋腩飯