2015-07-02
又一次放工同同事去揾食,近近地唔想諗,於是第一眼見到嘅就係元氣!等位都預咗耐,佢可能因為唔件weekend or happy friday, 所以都算快可以入座>玉子sushi 一向係至愛!佢呢度呢款食出1啲都唔 hea 整,食得出係真係用雞蛋味整而唔係溝咗好多粉漿,熱辣辣上枱充滿蛋香,而且食咗咁多年都keep到咁大片,唔會偷工減料!>必食二係劍魚腩,dry睇賣相都佑知新鮮,色澤係淡淡粉色,厚厚一片雖然脂肪比例唔算好好,所以未到入口即溶,但都好香同好juicy,呢個價錢算係高於expectation~~>牛舌- 唔會over cook,幾惹味同爽口,切ge size 亦啱啱好夠一口放落口! > 蒸蛋 - 中規中距,相比玉子sushi呢個蒸蛋就真係冇乜蛋味同蛋香,不過就好滑身,清清淡淡都唔錯! >Salad - 分量足但醬汁唔夠,生菜有啲唔太新鮮ge感覺!
>玉子sushi 一向係至愛!佢呢度呢款食出1啲都唔 hea 整,食得出係真係用雞蛋味整而唔係溝咗好多粉漿,熱辣辣上枱充滿蛋香,而且食咗咁多年都keep到咁大片,唔會偷工減料! >必食二係劍魚腩,dry睇賣相都佑知新鮮,色澤係淡淡粉色,厚厚一片雖然脂肪比例唔算好好,所以未到入口即溶,但都好香同好juicy,呢個價錢算係高於expectation~~ >牛舌- 唔會over cook,幾惹味同爽口,切ge size 亦啱啱好夠一口放落口!