餐廳: 茶星人 (海港中心)
資訊:

🤭Ex-同事係要見嘅 知道灣仔近會展站開咗茶星人 💃🏻Happy Friday放工飲珍奶 😝好健康嘅聯誼活動 呢間分店嘅位置出面就係海景🏙️ 店門外仲有兩張枱可以坐低慢慢飲 打下卡 呢個位置揀得幾唔錯👍🏻 自從元朗分店冇咗之後 真係間唔中都會掛住🥺 希望佢地可以快啲回歸返黎元朗開😛😚幾個人叫咗五個款一齊Happy Share 全部都叫咗少甜少冰🤭💁🏻‍♀️火龍燕窩撞椰奶 $48 (500ml)✨呢個絕對係我地呢啲OL必選 😉火龍果可以抗氧 燕窩又可以養顏 椰奶都含好多纖維&維他命 😍超養顏健康之選 好多火龍果籽浮係個面 飲落去好香好濃嘅椰奶味道 加埋燕窩 口感味道非常豐富😋💁🏻‍♀️手工芋泥烏龍鮮奶 $38❤️呢個係店員極推 💜芋泥每日新鮮製造 🩷限量供應 🤩芋泥口感非常綿滑 呢個款可以揀奶茶或者鮮奶底 我就比較鍾意鮮奶 芋泥配合鮮奶 超濃厚嘅味道 再有淡淡清香嘅烏龍茶味 我地幾個飲完都覺得呢個好正😻 大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38厚芝真係好厚🤤 見到個厚度確實覺得好有罪惡感 但好飲嘅野一定係要夠邪惡😈 飲落去好鍾意佢有一種唔知點形容嘅味道 係煮過嘅黑糖味? 🧐 少少似炭燒味?

💁🏻‍♀️火龍燕窩撞椰奶 $48 (500ml)

💁🏻‍♀️手工芋泥烏龍鮮奶 $38

💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38
厚芝真係好厚🤤 見到個厚度確實覺得好有罪惡感 但好飲嘅野一定係要夠邪惡😈 飲落去好鍾意佢有一種唔知點形容嘅味道 係煮過嘅黑糖味? 🧐 少少似炭燒味? 幾特別幾好飲 而且珍珠大小同埋口感係我地一致認為剛剛好 不錯不錯👍🏻

💁🏻‍♀️爆檸芒果 $33
飲完幾杯奶 已經飽飽地 嚟一杯爆檸芒果 清新解膩🤩 清香嘅爆檸味 再配合芒果嘅甜味&果肉 非常搭配 Happy Share幾下飲完 正😋

💁🏻‍♀️Darling菠蘿乳酸梳打 $30
上層係紫色 下層係黃色 顏色幾特別 攪勻飲落口 🍋檸檬味道都幾出 🍍菠蘿再配乳酸梳打嘅刺激 唔同味道嘅層次 一次過可以係口腔感受晒 滿足滿足😍 呢杯都係一杯清新口味之選🩷

⭐️再次幫襯茶星人 再一次覺得佢地係一間絕對唔會令人失望嘅店😎 同埋價錢都非常合理👍🏻 所以又要再問 你地幾時返嚟元朗? 🤣 哈哈🤪
火龍燕窩撞椰奶
Darling菠蘿乳酸梳打