2006-11-03 14 瀏覽
10月28號晚同家姐shopping完, 見有d 累及肚餓, 見呢間sold出來d野好似幾好咁, 咪入去本來要同人搭枱, 後來見到有張2人枱有人走, 咪同個女waiterss話想轉個張, 初頭個女待應唔多原意但亦都同我地轉咗張枱來坐, 給了荼及一小碟既芽菜同埋餐牌我地, 我地發覺門口sold出來個d野入面係無既, 想問人有d咩好介紹, 我地2個等咗陣, 發覺呢度d人好似好忙咁, 無人理. 叫咗個男waiters 佢都可以當你透明咁, 唔理你喎?! 即時有d扯火, 後來都係叫個女waiterss既過來問, 我問"有咩餐可以介紹下" 都未問到外面既野點解無既時候, 個女waiterss己好快咁答咗 "d野都係哂度, 你地睇下先啦" 跟住就走咗去, 都唔理你o唔ok.咁無計啦, 唯有再睇下有咩啱食,終於我地就選咗個2人餐價錢好似$19x 唔係好記得了又想再叫人落單囉喎... 又等咗一陣, 又係咁> <"" 心諗: 間舖咁細,有唔係坐滿哂人,有成4-5個waiterss, 有無咁忙呀?! 其中有個唔係著制服個男人, 估可能係老細吧...(因見佢淨係埋單收錢咁)... 見到我
又想再叫人落單囉喎... 又等咗一陣, 又係咁> <"" 心諗: 間舖咁細,有唔係坐滿哂人,有成4-5個waiterss, 有無咁忙呀?! 其中有個唔係著制服個男人, 估可能係老細吧...(因見佢淨係埋單收錢咁)... 見到我地招手都係一様, 都唔會叫其他人過來問問咩事咁,各有各做,.... 我地真係好鬧... 我地2個沒飲過一談荼及點過碟野, 所以即時決定走人, 唔係度食... 就算間野d食物幾好味都好, 都唔會再來幫親. 咁既服務態度點得0架, 都唔係做野既... > < ""

之後, 我同家姐轉咗去" 夏雪" 食, D野都唔錯, 服務起碼好過呢間多多聲~~