2018-12-28 367 瀏覽
今日我同朋友3個女仔嚟食,因為我地其中有人唔餓所以叫咗個2人set dinner share($238/person). 2人set包starter沙律,前菜同湯, appetitzer四揀一,同主菜兩款(意粉或飯四揀一+肉類四揀一)+甜品同果汁。Appetizer我地揀咗和牛粒,然後主菜揀咗大蝦墨汁意粉同羊架。一開始前菜同湯,appetizer嚟得幾快,之後主菜嚟得好慢,起碼隔咗大半個鐘見勢色唔對就有催下,然後催完隔多10-15分鐘終於上咗個羊架。羊架完全暖都唔暖下,凍嘅。 之後意粉仲離譜,等大半個鐘, 催咗起碼4-5次都唔嚟。最終我地再開口叫佢唔該甜品都一齊上,驚唔知等到幾時。最終都係甜品上先至等到個意粉。個意粉唔熱都算,最激氣係大蝦係霉嘅!餐飯由8點食到10點幾,有個幾鐘都係等。中間佢地不停有人拎住啲菜會每張抬問,係咪你叫?證明咗佢地亂都到爆。平時我唔係個啲食野會反映不滿嘅人,最後我忍唔住都問咗句你地平時係咪都係咁慢?佢答我話今日星期五人多我完全唔buy。我肉眼見都唔係話完全full,可能7、8成?而且如果係人手問題,我覺得更加要改善,我想像唔到佢full哂會點。我仲有同佢話你應該同廚房講下啲蝦係霉嘅!從來冇試過個experience咁差,一定唔會返轉頭!呢次係我第一次寫openrice食評,就係覺不得不share呢個bad experience!
2018-12-28