2023-01-01
以前冇寫過食評,但今次第一次去食呢間mini Friday ,真係一個好差嘅體驗要記錄一下Book左20:15,準時到,但佢哋未準備好張枱,侍應仲要好晦氣咁樣叫我哋響門口等,叫我哋唔好催佢,說話極晦氣,無招呼,無叫留位貴姓,淨係叫留位電話邊個邊個…好似叫緊乞兒咁終於入到去,安排坐到勁入貼近廚房出入口,一坐低已經冇人響身邊理你。張枱枱面已經係污糟自己抹。Dinner只有一個Christmas and new year set,熱門食物大部分都放在set入面,所以你想散嗌係選擇少,基本上焗人揀set,唔緊要,大時大節出嚟食預左價錢比平時貴,但起碼都要對得住埋單$1125/2人餐。食物味道一般,無伴碟,無美觀,無service,每道菜都要催先有,甜品叫左個心太軟等左45分鐘以上都未出倒。叫咗2次可以上甜品,但應該冇理到我哋。所以大家都唔好期望佢個特惠時段送嘅火焰雪山,隨時等到閂門都未有得食,我哋最終冇食就走咗,聽到隔籬枱都等咗接近45分鐘先有個火焰雪山,個火焰仲要唔着嘅前菜salad一般,好少西餐廳會用不鏽鋼碗裝住,有啲唔得體。水牛城雞翼正常,有4隻,隔離又配咗沙律菜,但無啦啦配埋幾粒爆爆珠
前菜salad一般,好少西餐廳會用不鏽鋼碗裝住,有啲唔得體。水牛城雞翼正常,有4隻,隔離又配咗沙律菜,但無啦啦配埋幾粒爆爆珠甜味好似唔match。
個main叫左肉眼扒,先唔好講佢落單冇問要幾成熟,出到嚟嘅成品係完全冇味,同街市買一塊厚薄冇分別,仲要煎燶曬邊,超多筋,$888set,肉眼另加$68,無厚度,無肉味,配菜係薯蓉,但已經係用咗做一堆嘅薯蓉,而唔係一舊。唯一比較正常好食嘅係明太子帶子長通粉,雖然帶子炒燶左有焦
枱面個service鐘係廢嘅,㩒幾多次都唔會有人過嚟,所以都係等有人經過先可以問嘢/落單。個service charge根本唔值得俾,因為唔會有人想停低應你,更何況招呼你??聽到扮聽唔到
總括而言,聖誕新年佢擺明車馬收貴你,但提供嘅食物,環境,服務都比平時差好多好多,以呢個價錢,接近人均$600,可以有好多選擇,就算大時大節都唔需要幫襯佢