2009-06-12
我有朋友生日,佢話呢間就腳 d,所以就去左呢間。我地 total 有 8 個人,訂位個時佢地問我要唔要間房,咁有間房就梗係好啦,不過就要消費滿 1000蚊,我覺得冇問題,所以就 book 左位。點知去到我同個 fd 去拎位先,佢個間所謂既 "房",真係唔係房囉唔該,佢淨係用 d 簾隔住 d 枱就話係房,我即刻覺得俾人搵笨左囉!!!坐坐下有一班人泥左,坐左響我地後面,好嘈囉,完全 feel 唔到佢係一間 "房"。我地叫左以下呢幾款:有壽司拼盤 (麻麻地)燒三文魚頭 (ok,魚頭幾香脆)燒串燒拼盤 (麻麻地,我覺得街邊 d 串燒仲好食過佢)燒雞亦拼盤 (ok 既,不過冇咩特別)生蠔炒飯 (ok,不過我覺得同普通炒飯冇咩分別)蜆肉意粉 (好少份量,麵本身都麻麻地)刺身拼盤(7 款) (d 刺身好似唔係好新鮮)凍豆腐 (真係名副其實,凍豆腐囉,只不過加左 d 麻醬,感覺上有 dd 特別)一半芒果一半牛油果既蛋糕 (算係最好味既食物,賣相幾好,味道都唔錯,不過要訂,之前要去俾左 250蚊先)食完到埋單個時,個侍應話我地要間房最低消費係 1200蚊,所以唔夠 1200蚊,都要俾 1200蚊。我地聽
咁有間房就梗係好啦,不過就要消費滿 1000蚊,
我覺得冇問題,所以就 book 左位。
我地叫左以下呢幾款:
有壽司拼盤 (麻麻地)
燒三文魚頭 (ok,魚頭幾香脆)
燒串燒拼盤 (麻麻地,我覺得街邊 d 串燒仲好食過佢)
燒雞亦拼盤 (ok 既,不過冇咩特別)
生蠔炒飯 (ok,不過我覺得同普通炒飯冇咩分別)
蜆肉意粉 (好少份量,麵本身都麻麻地)
刺身拼盤(7 款) (d 刺身好似唔係好新鮮)
一半芒果一半牛油果既蛋糕
食完到埋單個時,個侍應話我地要間房最低消費係 1200蚊,
所以唔夠 1200蚊,都要俾 1200蚊。
我地聽完之後都 "下" 左聲囉,當初 book 位話明最低消費 1000蚊嫁麻,
點知依家又話 1200蚊囉,都唔知有冇攪錯!!!!!!
等個侍應問完有關同事之後,佢話 "咁我計返你地 1000 蚊啦" 咁囉,
嘩,係佢地自己唔岩,講到好似係我地唔岩咁囉!!!!!!
佢折左個價錢之後係 $977,所以個廿幾蚊 tip 都唔係好想俾,
最後我以後一定唔會要去呢間,同埋唔會叫 fd 去呢間食~!