2021-06-20 349 瀏覽
好耐無去Pizza Hut 食飯,lunch 想食意粉同pizza, 又唔多人等位,就入去食。侍應安排我哋係最入嘅枱,係條柱後面。 落單時舉起餐牌好多次都無人嚟,有啲望到都好似見唔到咁等左一陣,我自己行出去叫落單,叫個二人餐,有個叫伊文士雞意粉, 我問侍應呢個意粉係咩汁? 佢唔清楚,即刻問同事,問完我就落單。 呢個應該係新同事,我想用積分換客雞亦,佢唔知點做😓 ,叫左隔離落緊單嘅同事幫手… 飲品方面,想叫杯凍朱古力話無,咁就要凍檸水。上飲品時,侍應攞咗杯凍檸茶嚟,我話我哋叫檸水唔係檸茶,麻煩佢換過,佢個樣好唔想換咁 佢托盤上仲有兩杯熱水,我以為係比我地張枱,原來比隔離,咁我話唔該比兩杯水。 佢‘哦’完,好耐都冇過嚟,之後我叫另一個同事攞。我哋坐卡位,同後面的卡位枱連接住。我小朋友坐底時‘櫈’左一下,後面位先生已擰過嚟望我地,我都知張櫈郁,我叫我小朋友唔咁大動作。 其實佢自己一坐低嗰下張卡位櫈都郁到我哋個位,但我哋無出聲。呢種前後坐卡位👇🏻食食下後面位先生又擰過嚟,叫我小朋友可唔可以唔好再郁,好影響到人。我叫我小朋友坐過我呢邊,唔想講咁多。 佢即刻無出聲。 食食吓,兩個侍應係我後面張卡

侍應安排我哋係最入嘅枱,係條柱後面。

落單時舉起餐牌好多次都無人嚟,有啲望到都好似見唔到咁

之後我叫另一個同事攞。

呢種前後坐卡位👇🏻

我叫我小朋友坐過我呢邊,唔想講咁多。 佢即刻無出聲。 食食吓,兩個侍應係我後面張卡位櫈攞同擺雜物,郁得好勁,我小朋友話 ‘嘩!好櫈呀!我同侍應講唔好郁’。 (侍應應該聽到,當聽唔到)我同佢講張櫈設計連住哂實有呢個問題出現,我記得好耐之前嚟食嘢都係咁。但都無辦法,大家遷就一下。 如果次次食飯都咁,就唔使出街食飯了~

我好耐無嚟呢間pizza hut,因為以前嚟都係咁,侍應好似唔想做,食物味道麻麻地,以前嚟張卡位櫈都係咁,後面一郁就感覺到。

經過今次,我真係唔會再嚟呢間pizza hut 了。

2021-06-19
3 分鐘 (堂食)
午餐