2019-11-29
盡量精簡地講下pros and cons:😐😐😐1. 派飛入座混亂:Lunch time去,當然超多打工仔等位。派飛嘅哥哥好亂,皆因張飛根本唔係飛,係紙碎,手撕一小塊俾大家。佢自己果張mark嘅又係廢紙咁。大家喺門口等極都未攞到飛,佢自己又唔記得咗叫咗咩人入去。其實預咗午市多人,可唔可以正正經經印定啲號碼紙派?organised 少少?2. 人手不足,主次不分坐滿全場應該都有30個食客,但侍應得兩人,其中一人仲要派飛、安排入座同收錢。另一個係幾枱人叫佢落單嘅時候,竟然仲可以一絲不苟咁執野、抹枱、放靚餐牌。轉頭又走咗去出菜,大家等左勁耐先可以落單。落單又係搞笑,拎部ipad出來,又要等。間野又唔係多選擇,快快脆脆寫張紙有幾難?3. 人手不足,仲要浪費人力等左十五分鐘麵食終於到,但係竟然冇筷子。又要等。不如你放一桶筷子喺枱我哋自己搞掂啦,唔使你去逐枱派筷子。4. 野飲又要等食完晒野都未嚟,再等。5. 份量奇少,女仔都食唔飽我叫咗招牌船面,非常意外個黃麵真係四啖食完。豬潤切到平時喺街食嗰種嘅三份一咁薄,冇誇張到,同薄切肥牛嗰啲嘅厚度一樣。豬肉片都係。最飽肚嘅竟然係兩粒丸。其實可唔可以唔好咁孤
😐😐😐
2. 人手不足,主次不分
3. 人手不足,仲要浪費人力
4. 野飲又要等
食完晒野都未嚟,再等。
5. 份量奇少,女仔都食唔飽
我叫咗招牌船面,非常意外個黃麵真係四啖食完。豬潤切到平時喺街食嗰種嘅三份一咁薄,冇誇張到,同薄切肥牛嗰啲嘅厚度一樣。豬肉片都係。最飽肚嘅竟然係兩粒丸。其實可唔可以唔好咁孤寒?
6. 俾錢買單又係亂
大佬你又iPad落單咁,唔係有晒記錄咩?又問我食乜,又要再三確認我有冇嗌小食,講完你又唔信又要望我坐張枱
🙂🙂🙂
1. 湯底特別
湯底係特別,出面未試過。係咪話好好味呢, 又未至於,似牛肉湯加咗辣椒同埋糖去煮嘅味道囉。食完成個下晝好口渴。
2. 飲品算特別
好辛苦再諗,檸水檸茶係用青檸,又係少少特別咁囉。
🤔🤔🤔
總括以上,弊多於利。加上我返office工,晏晝得嗰一個鐘食飯,要咁樣等法,又唔係話好好食同合理份量,真係冇可能再去。
希望店主有心做嘅話,改善一下以上方面,第一步請多個夥計先啦。