餐廳: 謝謝儂 (東港城)
資訊:

2021-09-28 520 瀏覽
難得去坑口,想揾間平時少食/冇食過的餐廳,見到謝謝儂食上海菜同酸菜魚,加上係上海婆婆姊妹品牌,決定一試。晚上8:00唔需要等位,但餐廳其實都差唔多坐滿。靠牆個邊坐位之間好逼,一坐低個環境令我覺得好侷促,唔知4人卡位會唔會好啲。食物選擇都ok,見有水煮羊肉叫左碟,落咗單等左一排突然職員話羊肉賣晒,無語。又要再揀。🌟砂鍋雲吞雞 $55 (一位用)🥘一人一碗,其實唔算特別出色,但已經係3碟食物中最好食😑🥘湯清清地但都有啲雞湯香🥘雲吞大粒,餡料多🥘雞係雪藏雞,咩肉味都冇🌟黃金炒飯 $78🍚見有人推介諗住好食,點知中晒伏🍚有鹹蛋個飯會鹹香,但呢個得個鹹字,係鹹到要狂飲水🍚入面冇咩配料,得幾隻蝦仔同睇唔到嘅帶子🌟欖菜彩椒牛仔肉 $85🥩冇晒羊肉,揀咗好耐決定試下🥩冇食過其他店,但我以為得少少汁,點知汁多到似湯咁🥩見到有欖菜,但完全食唔到個味,好神奇🥩牛仔肉有啲有落鬆肉粒都ok,有啲好硬總結:伏,加埋環境侷促,食得好唔舒服,快快手食完就算。 話少鹽少糖店,淨係個飯已經鹹過其他餐廳…

晚上8:00唔需要等位,但餐廳其實都差唔多坐滿。

🌟砂鍋雲吞雞 $55 (一位用)
🥘一人一碗,其實唔算特別出色,但已經係3碟食物中最好食😑
🥘湯清清地但都有啲雞湯香
🥘雲吞大粒,餡料多
🥘雞係雪藏雞,咩肉味都冇

🌟黃金炒飯 $78
🍚見有人推介諗住好食,點知中晒伏
🍚有鹹蛋個飯會鹹香,但呢個得個鹹字,係鹹到要狂飲水
🍚入面冇咩配料,得幾隻蝦仔同睇唔到嘅帶子

🌟欖菜彩椒牛仔肉 $85
🥩冇晒羊肉,揀咗好耐決定試下
🥩冇食過其他店,但我以為得少少汁,點知汁多到似湯咁
🥩見到有欖菜,但完全食唔到個味,好神奇
🥩牛仔肉有啲有落鬆肉粒都ok,有啲好硬