2014-11-02 503 瀏覽
今日去銅鑼灣食lunch,行過Bee Japanese Curry Shop見到menu幾吸引就入左去。set lunch 100蚊有找,選擇都唔少。我叫左個咖哩吉列豬排烏冬。通常飲品我都慣左後上,但果waitress不諧廣東話,我地講左之後先叫,佢係咁話我地有兩杯野飲,雞同鴨講一上菜,發覺貨不對版,同menu個圖片差咁遠既…烏冬係扁果種,姐係由乾、硬的筫地煮到變番濕果種烏冬,我個人唔鐘意食。咖哩湯好稀,配菜怪,係菠菜,好唔match。豬排冇汁,但啲湯太稀,吉列豬排浸落湯又驚佢稔哂…成件事好騎呢…而且份量少,食完好快餓。一路食就一路忍唔住話唔好食(其實係覺得佢唔值呢個價錢)食set lunch就係為左個甜品,牛奶布甸,其實味道ok,重牛奶味,甜度岩岩好,又夠滑,但個size細到目測只有5x3x3cm,份量真係令人非常無奈。餐飲既咖啡好普通,又冇味。唔係一間正常餐廳廳有的水平。服務差,食物又奇怪,份量又少,銅鑼灣有咁多野食,一定冇下次。

一路食就一路忍唔住話唔好食(其實係覺得佢唔值呢個價錢)

餐飲既咖啡好普通,又冇味。唔係一間正常餐廳廳有的水平。

2014-11-02