2008-09-03
今日同朋友黎呢度食tea,諗住都係Strawberry旗下0既cafe,應該甜品唔會難食得去邊,點知就出事....我叫左朱古力心太軟連雪糕,朋友叫左雞蛋沙律窩夫+熱檸水,唔知點解,我地預期好快黎0既窩夫遲遲未黎,終於熱檸水黎左,勁細杯,水又少,幾啖就飲哂,終於我地忍唔住盯住個廚房,有個著住白色廚師服0既男仔0係度一邊食住多士一邊同個女職員調笑,仲有另一位男伙記都係識得行行企企,咁0既service真係好唔掂!!!!好彩,最後位經理先生總算feel到我地呢檯客等到好唔耐煩,拿拿聲入廚房催,都要再等多幾分鐘,個窩夫先上檯,一睇就好有問題,好似d假野食咁(仲係擺左一段時間咁樣),我真係未見過睇到都冇食慾0既甜品囉>_<難為我朋友仲要食落肚,大拿拿廿幾蚊,仲要加一,真係好想叫回水!!!!我個心太軟當然更遲先黎啦﹗上檯0個一刻都冇咩,一拎個叉吉入去就發覺有事,點解個朱古力外層會咁似軟糖質地架?我都未試過食心太軟要咁出力,而流出黎0既朱古力一d都唔熱囉﹗好失望呀!!!0個一球雪糕又唔知點解勁多冰塊,好似食刨冰多d,總之好唔滿意,絕對唔值42蚊再加一呢個貴價!!!!!真係有d嬲,呢度
我個心太軟當然更遲先黎啦﹗上檯0個一刻都冇咩,一拎個叉吉入去就發覺有事,點解個朱古力外層會咁似軟糖質地架?我都未試過食心太軟要咁出力,而流出黎0既朱古力一d都唔熱囉﹗好失望呀!!!0個一球雪糕又唔知點解勁多冰塊,好似食刨冰多d,總之好唔滿意,絕對唔值42蚊再加一呢個貴價!!!!!真係有d嬲,呢度佈置得幾似cafe都冇用,竟然將甜品搞到咁難食\../