2023-12-09
👧🏻😋👅🍽✨唔止懷舊 仲好好味💜-吃扒 Chiba 🇭🇰 旺角豉油街108號地舖 🇭🇰-💃🏻 深紫色英文字門面睇落似普通西餐廳, 但其實係一間主打懷舊既扒房, 成餐飯都播住懷舊廣東歌好正😝💃🏻 叫得吃扒, 餐牌有keto diet既選擇, 但我見到薯條就心心眼, 完全抵抗唔到, 都係係食返肥仔餐😆-🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $198💯店員會幫手將火焰熱熔芝士倒落個扒, 勁厚芝士好似cum被咁, 淡淡奶香但唔會遮到牛肉鮮味💯用鐵板上通常都會overcooked, 但因為有薯菜墊底, 牛柳keep到超嫩滑多汁😍 不過有幾條薯條就壯烈犧牲燶咗😂-🐖 20cm吉列豬扒配薯菜 $168✨唔算超厚身但都好juicy , 汁另上冇淋落去, 鐘意重味可以點黎食, 但本身豬扒鹹鹹地同脆卜卜已經好好食-🍱 套餐 (餐包, 湯, 甜品, 飲品) +$25💯餐湯可揀中式豬骨湯/西式羅宋湯, 其實個味道同配料幾似, 但個人更鍾意西湯, 牛肉同番茄好香💯餐包幾soft跟盒裝牛油, 甜品係杯裝雪糕, 我麻麻哋海鹽味, 如果有得揀其他味就好-🍹懷舊特飲 +$17/杯✨雪糕菠蘿冰: 有菠蘿粒同菠蘿乾,
唔止懷舊 仲好好味💜
🍱
套餐 (餐包, 湯, 甜品, 飲品) +$25
🍹
懷舊特飲 +$17/杯
✨雪糕菠蘿冰: 有菠蘿粒同菠蘿乾, 雪糕配梳打係好經典嘅特飲
✨露絲瑪莉紅茶梳打: 欣賞佢無糖, rosemary大大棵香味好出, 反算唔算重茶味