2023-06-13
又入元朗探朋友,朋友話呢期元朗開左好多串燒小食店,推介我試下間地頭蟲先識搵既小店。果然,間小店係個巷仔入邊,唔近西鐵站,但輕鐵警署果個站行過去就3分鐘行到,好彩元朗友帶路,唔係有排搵。果然係小店,間舖頭應該10鬆d位,不過我地6點幾去到,7點幾走果陣都坐滿8成人。呢個爐仔應該為我地既串串作準備,想d食物以最好溫度上枱,貼心,加分見話豬頸肉係必食既,所以點左一碟,60蚊一碟,都幾大碟喎,片片都薄切,但都好多片,60蚊黎講 都叫抵食。嗌左d串燒,每串份量正常,用QR Code 落單,自選辣度,每串慢慢燒,食得出好有誠意。年榚個心有芝士架,叫完再叫豬腸燒到無油膩感。雞翅就係串串中不可少既選擇魷魚都好好味因為鐘意食香口野,所以嗌左炸餃子同薯條,薯條係粗薯,不過炸工就推薦食自家炸餃子,食得出係自家製同炸到好香脆腸粉又係自家製,果然小店係比較用心不過食到最後,我最推薦既竟然係佢家既小雲吞,雖然好細碗,但28蚊有成6粒,一口一粒,仲係食得出唔係出邊交貨d行貨,意外驚喜,值得一試
年榚個心有芝士架,叫完再叫
豬腸燒到無油膩感。
雞翅就係串串中不可少既選擇
魷魚都好好味
腸粉又係自家製,果然小店係比較用心