2021-09-09 13 瀏覽
今日同朋友過咗嚟旺角度行街,行到夜晚嘅時候,忽然想食泰國菜,於是朋友推介咗我過嚟依間餐廳,原來餐廳除咗有雞煲食之外,仲有正宗嘅泰國菜🤩 一嚟到餐廳嘅環境好乾淨,座位都好闊落,而且店員超級熱情,勁nice仲係咁同我哋吹水,好有人情味😆 重點係呢度嘅嘢食好多元化,同泰國食到嘅味道都一樣,價錢仲要好平好抵食,我哋四個人嚟食大約人均$200-300,但係超級豐富!咖喱軟殼蟹配薄餅,超級正連殼都唔使拆,食得最方便我最推介嘅嘢食有海鮮冬陰功,材料超級豐富,裏面嘅海鮮全部都好新鮮,包括有魷魚、青口、草菇,而且冬陰公唔會太辣,落咗好多泰國香料,絕對啱香港人嘅口味🤩另外烏頭都超級正,底下有個爐熱住,味道好新鮮👍🏻你個串燒都係必食嘅推介,有齊豬、雞、牛肉,全部肉質都好鮮嫩,仲有沙嗲醬點住,100分嘅推介👅嘢飲都好有泰國嘅特色,例如我最鍾意有青檸同埋泰式奶茶,係泰國嘅味道啊💕依家訂座仲有串燒送!超抵見到張poster話叫半隻雞煲送美國肥牛,沿着雞煲送日本和牛 😯😯😯

咖喱軟殼蟹配薄餅,超級正
連殼都唔使拆,食得最方便

另外烏頭都超級正,底下有個爐熱住,味道好新鮮👍🏻

依家
訂座仲有串燒送!超抵