係旺角行街,留意到黃色💛好搶眼的招牌,個名都好特別,叫「小草十八怪」。我哋俾個名吸引左,見到菜式好多元化,選擇種類多,決定入去試試~門口的霓虹燈招牌好奪目,好啱打卡影相📸。店鋪位於樓上,有約50-60個位,多數係小枱為主,靠窗望街境的都係卡位・餐廳以QR code 自助方式落單,上菜速度都好快👍🏽。米線的湯底都好特別有金湯、酸菜魚、沙嗲、火腿瑤柱、肉骨茶同蟹皇湯,配料選擇都有超過40款,想食清啲或者濃味啲都任均選擇。揀6款餸以上的米線就可以變石鍋米線,熱辣辣上枱,揀廚房煮或者自己煮都得😆。🤎肉骨茶 - 封門柳、蟲草花、海藻 $61肉骨茶湯底清徹,淡淡中藥味,唔會好油同無落味精,可以成碗湯飲曬😋。封門柳有牛香,今次揀個健康配搭。海藻份量多,用黎吸湯好好味~💛香辣金湯 - 可樂雞中翼、鯛魚片、海藻 $66香辣金湯,入口有啲似西式南瓜🎃忌廉湯,有微微辣,幾特別配米線都幾夾。鯛魚片質素可以,唔會有好厚粉漿。可樂雞中翼少少甜味,炆得夠淋滑易離骨。

🤎肉骨茶 - 封門柳、蟲草花、海藻 $61
自選肉骨茶米線