近排天氣真係凍到一個點啊,所以出街食飯最好都係打邊爐,可以暖下個身又暖下個胃,相信個個人都係咁諗,所以餐廳都滿座,我地都要等一陣先有位,座位比較逼,不過我地4個人就被安排坐6人位,有空位可以擺厚褸同袋,都算坐得舒服由於人太多,唔夠人煮野食嘅關係,侍應好好人叫我地快快落咗雞煲,如果唔係可能要等好耐,所以我地就好快咁揀咗中辣麻辣雞煲(壹隻雞),一打開蓋就可以見到好足料,另外仲有落重調味料,例如莞茜、花椒、八角、辣椒等等香料,令成個煲都充滿香,食落少辣帶微微麻,好惹味,而且主角雞肉都好嫩滑,仲啖啖肉,食完隻雞都飽咗4分1啊~雞肉都食得七七八八,淨番啲雞腳用黎熬湯打邊爐,打邊爐嘅配料一定唔少得有牛肉,我地就叫咗碟加拿大特級牛肩肉(大),份量都唔少,不過最吸引嘅當然係佢油脂分佈有如雪花紋咁分明,而且嫩紅嘅肉色,目測就知質素好好。稍稍灼一灼就可以食,肉質嫩滑易咬開,吸收咗麻辣嘅湯香,所以味道帶麻,但係又唔會蓋過牛香,真係食指大動啊~呢度除咗主打邊爐,仲有得食串燒,等你唔洗二揀一,可以兩者兼得,首先黎嘅係燒牛舌,嗌咗小辣,但係唔太食到,牛香重而口感帶爽口,略厭有啲難咬開另外要咗個特級小食,燒法式鵝肝
另外要咗個特級小食,燒法式鵝肝多士,食時千其唔好諗,因為一睇就知十級邪惡啊!!!下面嘅多士用咗蒜蓉牛油之外,仲加咗迷迭香,口感脆口同時食到香草香,上面煎香鵝肝,一咬就油滋四濺,食到鵝肝嘅油滋香,但係整體味道比較油膩
成晚啲野食都比較油膩,好彩嗌咗一杯咸檸七,解辣之餘又可以清清味蕾,爽啊~