2017-03-29 2205 瀏覽
紅磡有蟹粥食,唔洗去澳門啦!有人帶路痴去搵食的確唔同,捐窿捐啦都唔洗怕盪失路,有人話呢間蟹粥好味喎,我又上網睇下食評啦,大致都係話好食嘅,去到見到店仔細細,極有懷舊大排檔格局,圓檯、膠櫈,冇咩裝修,老店一間。二人前食唔到大鍋,叫個細嘅夠哂兩人食啦,煲仔滾住上,熱辣辣,天氣凍走黎食暖下身都幾好,夏天就可以有點熱,因為冇咩冷氣㗎咋。地踎食蟹粥,2人份量隻蟹偏細,尚算多膏 & 新鮮呀!個粥底都煲好棉,輕輕食到有少少腐竹味,但我唔肯定有冇,係有味精嘅,食完會口喝嘅(笑)另外叫左蒜蓉蒸蜆,細細隻ok鮮的,因為係蒸嘅關係,每隻蜆粒肉都仲健在,唔會被炒到飛甩哂,咸咸的鹽水味,加上蒸蓉,係口臭之極品,不過幾隻有沙,呢個都幾難避免(笑)一不做,二不休,橫掂口臭就叫多個蒜蓉蒸蟶子,買5送1啊,umm...我又唔覺佢係好新鮮喎,亦唔係厚肉果種,不過價錢唔係貴就不得要求咁多啦!整體係ok嘅,又未去到神級咁好味,以咁嘅價錢算係唔錯啦!大家可以去試下啊!