2020-08-06 73 瀏覽
每晚喺屋企煮,有時都已經煮都唔知煮乜好😫有日偷咗懶去波仔買番屋企食🤭對草根嚟講波仔嘅印象仲喺停留係中學食外賣返盒嘅年代,畢業之後都好似再冇食過原來除咗飯盒,佢仲提供小菜系列呢日試咗#麻辣雞煲、#水煮牛肉、叮叮通菜配馬拉盞醬再加個白飯.🐃水煮牛肉好麻但小辣🌶,應該好多人都接受到,麻得嚟好過癮,牛肉片都唔算少又唔會好嚡。 .🐔麻辣雞煲就唔夠麻味,辣味都好行微,唔食辣嘅都食到佢。不過以味道嚟講真係幾好食😋,醬汁夠濃郁,裏面6件雞翼同雞鎚,食落啖啖肉而且好嫰滑🐓!.為咗扮健康啲做叫咗個($13)叮叮通菜,佢另外包咗馬拉盞醬.兩個餸都比我哋想像中好食👍🏻,而且好方便,就咁叮熱佢或者成個包裝揼落熱水度煮20分鐘就食得😎🤟🏻。$39一個價錢都好合理,+$6/$8可以加配白飯/紅米飯🍚,連飯都唔使煮,唔想開火嗰日都可以買返個小菜食吓。.Ps.:不過留意番,$39 嘅優惠價錢做到31/8炸

每晚喺屋企煮,有時都已經煮都唔知煮乜好😫
有日偷咗懶去波仔買番屋企食🤭
原來除咗飯盒,佢仲提供小菜系列
為咗扮健康啲做叫咗個($13)叮叮通菜,佢另外包咗馬拉盞醬
Ps.:不過留意番,$39 嘅優惠價錢做到31/8炸