最近日本好出名法式千層酥 而呢間位於銅鑼灣世貿中心 以巴斯克芝士蛋糕起家嘅咖啡店就推出咗呢隻人氣千層酥 一收到風就狗衝嚟試吓有咩咁值得爆紅先•̀ᴗ•́咖啡店以粉色裝修為主 配合花圃同木系枱櫈再加上球體吊燈 整體環境都好舒服又好靚⁂*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩▸ 巴斯克芝士蛋糕配忌廉千層酥🥧 ($88)值得一試✧ 兩塊圓形千層酥皮中間夾住豐富嘅吉士醬•忌廉同店舖招牌嘅巴斯克芝士蛋糕 蛋糕重芝士香得嚟又好軟滑 一啲都唔膩 而千層酥皮亦都好鬆脆 成個甜品整體嚟講唔算好甜同唔會太濟 賣相都好吸引 睇得又食得(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)▸ 水果丹麥酥(季節)🍇 ($38)除咗千層酥之外 仲有多款麵包同甜品 而西女人我就嗌咗呢個丹麥酥嚟試 丹麥酥上有大量吉士醬同季節水果嘅青提子 但對於呢個丹麥酥其實有小小失望 因為佢呢隻唔係酥脆嘅酥皮嚟 成個口感都較為結實 唯一加分位係提子夠清甜 但選擇店舖其他食物可能會更好o(´^`)o▸ 𝐻𝑜𝑡 𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎𝑛𝑜☕️ ($40)*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩📍𝑳𝒂 𝑽𝒊𝒏𝒂🗺️ 銅鑼灣告士打道280號世貿中心地下G-09號舖*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩𝘐𝘯𝘴𝘵𝘢𝘨𝘳𝘢𝘮: 𝘦𝘢𝘵𝘹𝘴𝘭𝘺

*̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
▸ 巴斯克芝士蛋糕配忌廉千層酥🥧 ($88)

▸ 水果丹麥酥(季節)🍇 ($38)

▸ 𝐻𝑜𝑡 𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎𝑛𝑜☕️ ($40)

📍𝑳𝒂 𝑽𝒊𝒏𝒂
🗺️ 銅鑼灣告士打道280號世貿中心地下G-09號舖