招聘中
月薪 (面議)
$15,000-$18,000
月薪 (面議)
2022-04-26 968 瀏覽
話說有一日唔知道食啲咩好就入咗爭鮮。裝修風格每間都大同小異,一入門口就見到好大個迴轉壽司枱。枱面清潔得尚算乾淨,入座時間大概40分鐘。因為時間尚早,七點之前入座所以冇排隊。估唔到今次食爭鮮有少少驚喜,首先就係呢個三文魚上面嘅灸燒芝士。不過佢上面嘅芝士稍為有少少厚身同埋擺得好似比較耐,所以食唔出好大浸芝士味。芝士蟹籽同埋螺肉牡丹蝦係比較好食。紫菜包裹住芝士,芝士入面有粒粒嘅蟹籽,口感豐富層出不窮。螺肉牡丹蝦由燒過嘅芝麻油既脆紫菜包住,入口有淡淡的芝麻香,配有奶油喺上面,鮮甜不膩爽脆彈牙。同埋都幾大舊,要分開一半嚟食。食完正餐就係要食返少少甜品,其實我覺得$8一碟嘅甜品都算係幾抵。芝士蛋糕中規中矩,味道比得上其他店舖嘅藍莓芝士蛋糕。淡淡的藍莓酸味消滯開胃。我一直以為朱古力蛋糕真係蛋糕,點知道佢係朱古力慕絲蛋糕。朱古力慕絲下面有一層薄朱古力脆皮誠拓成個蛋糕。口感豐富,入口軟滑,混雜朱古力嘅苦味同甜味。令人精神一振感到非常愉悅。總體來講,今次都算係一個幾有驚喜嘅迴轉壽司體驗。我覺得甜品個方面真係性價比最高既一環。
話說有一日唔知道食啲咩好就入咗爭鮮。
迴轉壽司