2008-02-22 25 瀏覽
朋友負責搞燒烤,揀咗哩個任食燒烤場,好一般!講價錢依度唔算抵,我哋星期六哩燒,收$118一位,不限時,食物任燒,包一樽水同一罐汽水(當日只有可樂,不過唔啱嘅話可以換支水)。講食物依度唔算正,都係大路嘅雞、牛、豬扒、乜腸物腸、乜丸物丸……都預咗,但最斃係好多嘢食都係未溶雪就拎出哩,一大「餅」牛扒分番開都麻麻煩煩!此外,味道除咗好普通之外,都唔入味,差過凍肉鋪醃果D。唯一講多句係佢哋提供一D熟食,好似茶葉蛋、炒粉飯麵、炸薯條……等等,趁開爐未燒得前有嘢食頂頂肚,但係質素免問啦!講方便依度唔算好,除非你係將軍澳或東九龍人,否則都兜兜轉轉。而且,有其他嘢想買就行廿分鐘左右出番西貢市中心至得!講地方依度又唔算差,地方幾大,幾開揚,又對住個海,但係為咗做生意,枱與枱排得好逼,D位大部分背貼背,出入唔多方便!本來有個大海景,秋風送爽都幾正,但遇正寒冬就唔係咁盞,因為佢哋D膠透明帆布遮D唔遮D,遮得上截,下面又無遮無擋,寒風陣陣,唔係咁好受!所以,大風同天氣凍都唔好揀近海灘位。特別一提,依度唔係一人一支燒烤叉咁燒,係將食物擺係個網上燒,所以除咗兩三個人負責燒,其他人就少咗燒烤樂趣。但最唔掂係佢個爐內籠
朋友負責搞燒烤,揀咗哩個任食燒烤場,好一般!

特別一提,依度唔係一人一支燒烤叉咁燒,係將食物擺係個網上燒,所以除咗兩三個人負責燒,其他人就少咗燒烤樂趣。但最唔掂係佢個爐內籠唔深,個網幾貼D炭,而且個網我相信係唔好清洗,所以燒起上哩,D嘢食好易濃,中心又未熟,仲黐埋好多炭屎,因此,你會見好多人索性自己走去買燒烤叉哩燒,費時煩!反而,佢哋就將D碟呀,刀叉呀,放晒晌D消毒櫃,依度就抵讚,夠衛生。