2017-07-10
地方細細成日滿座咁。。。路經好多次,都未入過嚟食,今晚終於有機會一試。9點幾去到,差啲以為冇位,咁啱有張4人枱,我地2個就被邀請坐低咗。食到半路,阿姐話有4位要入坐,叫我地坐去埋邊2人枱。。。其實點解唔拍張2人枱去埋邊合做4人枱啫?服務態度就見人見智。。。點菜時,本來想叫蒜蓉芥蘭,點知阿姐就話唔啱季節,比較硬,建議我地食通菜。雖然我覺得蒜蓉通菜怪怪地,但諗住人地都鍾意食,都好啦!點知,阿姐又話馬拉盞通菜啦咁,我就重複話要蒜蓉,同埋話我地會要馬拉盞炒蜆;又點知,阿姐話係唔同食法。。。好啦!食物質素就。。。第一味上嘅係鳳爪,係就係無骨,但係唔知點解好多好細嘅碎骨,牙都就快崩。味道係ok嘅,唔太辣唔太酸。送菜速度超快,真係轉頭就到再嚟係阿姐推介嘅馬拉盞通菜,我個人就覺得林咗少少,不過菜又幾新鮮咁嘅。味道就,一般啦,少少鹹,油唔算太多。呢碟蜆又真係同通菜唔同味,有少少似淡口版嘅豉椒炒蜆,不過啲洋蔥都幾爽甜,蜆肉就冇咩鮮味,仲好多粒似乎係合埋咗咁嚟炒,因為打開嗰時入面冇咩汁。鹹檸七。。。唔知點解啲冰都未融個底會有水咁,粒檸檬都幾鹹,不過唔係醃出嚟嘅鹹,只係好似落咗好多鹽咁。都仲可以接受嘅,只係飲
服務態度就見人見智。。。
食物質素就。。。
鹹檸七。。。唔知點解啲冰都未融個底會有水咁,粒檸檬都幾鹹,不過唔係醃出嚟嘅鹹,只係好似落咗好多鹽咁。都仲可以接受嘅,只係飲到底真係鹹到呢!