2018-11-02
一開始以為去錯,見到大大隻字寫住華味鳥,以為係店鋪名。之後先見到漁釧,問返原來華味鳥係日本品種既雞!三色刺身,就咁睇都知係靚料。簡單講就係夠新鮮夠肥美,估唔到係商場既店都有呢d質素!華味雞粟米沙律粟米係新鮮粟米度直接切落嚟。所以爽口多汁,亦都有新鮮粟米嘅甜味。另外雞肉都好嫩滑,本身睇落去都驚驚哋會好鞋。沙律菜夠新鮮,整體都幾好!芝麻雞翼 本身個炸粉好薄,所以唔會食到成口粉,亦都唔會吸咁多油,但係同時可以保持雞肉本身嘅肉汁。另外表面有大量嘅白芝麻,食落好香!天婦羅天婦羅有蝦同埋其他蔬菜,嗰粉做得幾好,唔會太厚,夠熱夠脆。但係唔會overcook,保持到食物本身嘅質地。今日餐廳點酒類飲品有優惠,所以就算平時出咗去唔會專登叫,今日試下。呢度推介嘅係日本牌子嘅黑啤,好香麥味,比一般既更香,係一個唔錯嘅選擇。華味雞煲,黎嘅時候材料係生既,現場開明火煮熟。侍應建議我哋食呢個煲之前要飲啖湯先,因為本身個湯夠濃,係一個好食法!華味雞亦好嫩滑,食下食下,兩個人都ko左個煲柚子雪葩 佢唔似一般嘅雪葩,其他地方有啲係會直接用調味劑整個味。而呢度係直接加柚皮係入面,另外外層再加一層柚子醬,雙重滋味。
三色刺身,就咁睇都知係靚料。
簡單講就係夠新鮮夠肥美,估唔到係商場既店都有呢d質素!
華味雞粟米沙律
天婦羅
華味雞煲,黎嘅時候材料係生既,現場開明火煮熟。
華味雞亦好嫩滑,食下食下,兩個人都ko左個煲