2022-09-06
今晚收工要出去花園街幫囡囡買嘢,沿路行過去就一邊睇下一陣買咩返屋企食,難得出下嚟就緊係左8右8下,就無意中比我發現有間外賣以意粉同小食為主嘅鋪頭阿囡鍾意食意粉唔洗諗就係佢啦,(重點係我想食D小食),平時日煮夜煮出去買外賣都想食下煎炸嘢咁就叫咗個$168 嘅2人餐我叫咗個煙3文魚帶子意粉雞批/雞翼 各1炸芝士年糕同榴槤炸彈再加2支茶叫完外賣廢事再周圍行,企埋一邊等,眼見都唔小人買外賣,重點佢整得快,因為佢標明係即叫即整,我叫咁多樣嘢,都係等咗10分鐘唔洗,炸嘢唔入盒,紙袋分開嚟擺每款小食,起碼返到屋企食D嘢都仲有脆嘅感覺想講個意粉,阿囡一食就話好味,唔會太個汁又唔會太杰,重要多蟹子食落脆卜卜咁小食嚟講全部都仲脆嘅感覺單骨雞翼超惹味,辣辣地,雞批咬落都好juice,仲要大大隻㗎,個榴槤炸彈就啱曬我呢個榴槤怪,外脆內軟另外店主誠意推介迷你下午茶,佢話好抵食㗎2人餐夠曬飽,價錢都唔叫貴,而家出面買隻炸批都要30至40蚊
阿囡鍾意食意粉唔洗諗就係佢啦,
咁就叫咗個$168 嘅2人餐
我叫咗個煙3文魚帶子意粉
雞批/雞翼 各1
炸芝士年糕同榴槤炸彈
再加2支茶
起碼返到屋企食D嘢都仲有脆嘅感覺
小食嚟講全部都仲脆嘅感覺
另外店主誠意推介迷你下午茶,佢話好抵食㗎