2019-10-06 640 瀏覽
放左工太肚餓又想食碗麵,於是就去左街市門口呢間香港仔君豪魚蛋王,但我今次唔係食魚蛋粉,而係叫左碗崩沙腩麵😅之前第一次食崩沙腩都係呢間,個陣唔知係牛腩,仲以為係餅乾因為細個食過呢隻餅,好似係大良特產,就覺得奇怪點會加落碗麵到,但朋友介紹原來係牛腩既一種仲幾好食於是就試左。言歸正轉,講返碗崩沙腩麵先。睇落好似唔太吸引但食落絕對唔差架,冇叫走青佢正常就會跟啲蔥係個匙羹到,份量可以自己決定嘛,就算唔記得走青都可以好快整走佢👍🏼崩沙真係好好食,軟硬適中又唔會有筋咬唔到,但佢唔算好入味,可能係個腩汁本身唔太濃,而肉既份量都唔少,我食完個麵仲有淨啲肉可以食。而個麵都煮到啱啱好啦,鹼水味都幾重。佢個崩沙腩係會回頭再食既原因,而聽講佢啲魚蛋都好食,下次再試。

之前第一次食崩沙腩都係呢間,個陣唔知係牛腩,仲以為係餅乾

言歸正轉,講返碗崩沙腩麵先。

2019-10-05