2018-08-19 275 瀏覽
話說好辣朋友生日,指明好想食辣, 大家就搵左呢間嫲嫲辣辣試下. 我本身唔太食得辣,但有個朋友過深水埗O個間, 話可以食唔太辣, 就即管試下.店位置好方便, 一入厚福街行多幾步就到. 餐廳算好整潔, 但可能地方唔太大, 個大垃圾桶在食客見到位置, 就睇到唔太開胃.我地叫左自選干鍋底, 要小麻辣 , 有雞件, 金菇菜, 炸芋頭, 紅薯粉 . 個餸一黎O個下我都幾驚, 明明小麻辣 ,何解O甘多辣椒, 跟住朋友食先, 話唔辣架~~~ 我先試左炸芋頭片, 細細塊, 好香口, 真係一D 都唔辣, 仲有麻辣O個種香. 之後 雞, 金菇菜 樣樣都只食左少少, 因為份量真係唔多. 最正係個好紅薯粉, 吸收哂麻辣精華 , 又好彈牙, 又滑, 又係可惜份量好少, 食得O個幾條.再黎雲片白肉,  都係SIZE 細細 , 但辣味超十足, 真係辣到飛起, 但個白肉切得好薄,好通透, 師傅刀功一流. 雖然個汁真係好辣, 但個汁O既香係無法抵擋O既, 食完的確開胃. 底O既粉皮爽口好食~~仲有個老干媽炒墨魚鬚, 一放落口O個下係覺得十足似豉椒肉片河味道~ 墨魚鬚新鮮, 有咬口, 其他配菜包括青椒, 洋蔥 就係豉椒肉片
仲有個老干媽炒墨魚鬚, 一放落口O個下係覺得十足似豉椒肉片河味道~ 墨魚鬚新鮮, 有咬口, 其他配菜包括青椒, 洋蔥 就係豉椒肉片河味道.

飲品都幾特別, 有土耳其出O既蘋果 或者 檸檬 支裝凍飲~~ 不過食辣野之後飲我個人覺得仲辣><
2018-07-22
慶祝紀念