2018-12-10
我好鍾意食川菜,今次就泥到呢間睇上去好高級既漁牧。前菜方面,我就叫左花鵰醉雞($58)同青瓜海蜇($48)。花鵰醉雞酒味香醇,唔會太過濃郁,食落啱啱好。青瓜海蜇同平時出去食果d係唔同味,佢d汁既麻油味同蒜味冇平時果d咁濃,亦都冇咁咸,反而多左d酸爽既感覺,又係另一番味道。杏鮑茹燒汁牛柳粒($188)呢道菜超級野味!牛柳粒一d都唔un,佢d杏鮑茹同牛柳粒入哂燒汁既味,配飯食一流👍。烤魚方面,佢有四種魚同五隻味㨂,而我地今次叫左香飄蒜香味烤龍琍魚($307)。佢地d員工好好人,我地唔識㨂咩魚少d骨,佢就同我地介紹邊隻魚小d骨,同埋d魚口感會有咩分別,值得一讚。呢一款魚d骨真係少,好啱我呢d懶得吐骨既食,而且佢d蒜味好出,好啱重口味既人試。佢都好似大陸d烤魚咁,仲可以加d配料落去,我地加左土豆片($20)、午餐肉($22)同埋紅薯粉($20)。值得一提紅薯粉唔係大陸食開果隻闊粉,佢係螺絲狀的,比較容易入味👍。食住條魚熱辣辣咁冇杯嘢飲真係唔得呀!嘢飲方面我哋嗌咗4杯,分別係生津梅子冰、黑糖竹蔗水、菠蘿粒特調同青檸柚子冰。其中我哋覺得最特別嘅菠蘿粒特調,味道甜甜地,裡面有好多粒菠蘿粒又有咬口。食
前菜方面,我就叫左花鵰醉雞($58)同青瓜海蜇($48)。 花鵰醉雞酒味香醇,唔會太過濃郁,食落啱啱好。
食完成餐冇甜品點得㗎,另外再嗌咗半打雙色水晶球。
舖頭員工服務好好,先問我哋係咪食完條魚,清潔晒成張枱,放好啲食甜品餐具,等多陣先上甜品。
嚟到係熱嘅,見到出煙,啱啱整好出爐嘅感覺。顏色搭配得好靚,黃色係蛋黃味,深啡色就係紅豆味,中間放4粒士多啤梨,真係忍唔住影咗好多張相打吓卡。