2017-06-22 715 瀏覽
宜家既烤魚店真係成行成市,今晚約左成兩年無見既Phoebe同Kevin一齊食飯,就就大家啦,搵左間地點就腳既,係太子站D出口出,行兩分鐘左右就到啦!話晒芬姐介紹既,我地都期望好大呢!(芬姐係公司既食家來呀)由於我地都唔食辣既,我地就叫左鮮茄味烤魚(細邊),仲加左$30配料,有大豆芽,金菇等等,唔使10分鐘,烤魚就黎啦!估唔到細邊都咁大條,我地先試一試個湯,好清甜,剛開始時蕃茄味都唔太濃,但滾多一陣d味出晒,蕃茄已經切好片,鮮甜多汁,魚係煎過的,魚皮最正,脆口,魚肉好入味,鮮茄味浸入晒魚肉,所以食落味道好舒服,魚肉也都嫩滑多肉,不錯呀!餐廳除左烤魚,仲有其他小食,我地叫左兩個,蒜泥白肉蒜味重,上枱時蒜味好香,蒜蓉完全蓋住白肉,加上少少辣味,白肉好搞笑的,中間仲有片青瓜,減低左個辣味,食落都無咁油膩呢!另外我地仲叫左涼拌魚皮,凍凍地咁食魚皮都幾好味而且份量好多,食極都大有咁。食落有d麻油味,但我覺得重點係d花生,又脆又爽,魚皮都有手指咁長,雖然濕濕地,但係好爽口!飲品又點少得呢?呢度飲品自家煲架,我地叫左一Jar share,羅漢果茶,雪凍了的果茶,鮮渴又夠凍,夠甜,$36每人可分到兩杯,

飲品又點少得呢?呢度飲品自家煲架,我地叫左一Jar share,羅漢果茶,雪凍了的果茶,鮮渴又夠凍,夠甜,$36每人可分到兩杯,抵飲呀!

開開心心又一餐!