2016-09-27 690 瀏覽
平日唔多食辣野🔥 麻辣就更加麻麻地有興趣 不過一班嚐辣 非辣不可既朋友講到想食 就當然要陪食喇 十二味集團之前都聽過 而今次其實就做足準備先去食 我上網睇定唔辣既自己食咩好 廢事自己冇啖好食😂😂🙆🙆一去到 我緊係嗌咗個唔辣既麻辣燙 雖然聽個名 麻辣燙 嗌唔辣好似好奇怪 會唔會食落冇味同淡而無味 食落係幾鮮味既 又唔會好單調我地仲嗌咗杯豆漿 杯豆漿飲落幾鮮甜 10蚊大大杯算係幾抵 有豆味又唔會太甜😋😋🍼麻辣燙就係聽佢講用咗新鮮豬骨湯底🐖熬製 飲落又係幾鮮味 唔會太咸 落餸就嗌咗唔少料 一大兜夠哂我地兩個人食 其他人就嗌辣野食餸就主要嗌咗娃娃菜 手切肥牛 日本鮮帶子 基圍海蝦 哩四種野食🙆🙆 佢哩度嗌法係至少五個餸 計埋個麵/粉 我地就嗌咗四川薯粉 食落幾爽口彈牙 同成個湯底都幾夾 💥🔥💥小菜方面就嗌咗個涼拌皮蛋 都幾有四川風味上面有少量辣醬🔥 撈埋好好食 份量算幾多 一人都有四 五舊可以食 都可以一試😮😶😮😶侍應態度都幾友善 見我地d碟full哂就即刻幫我地換碟 而佢入面個洗手間都幾乾淨👍😀😁

鮮豆漿
豬骨湯底麻辣燙