2015-06-11 5554 瀏覽
放lucnh諗住同女友去hardrock舒服坐下食西餐,上到去見到對面有間韓國野都幾多人,一於轉下口味。入到去見到有位女人應該係老板講韓文同班客人有講有笑,心諗應該都正宗掛,(因為而家好多韓國餐廳都係偽韓式)同女友叫左一個牛肉什錦碗飯同一份炸雞。先講下個飯,老細叫我地撈勻先食,第一啖食落口已經覺得同出面既韓國撈飯唔同,個汁好香好好食,唔係得個辣字,d牛肉一d都唔un, 個味醃得唔錯,另外d蔬菜都好新鮮,岩晒女友要食得健康d.炸雞方面,一份有7件,大大件,有d部位唔算多肉,但好脆好juicy, 同老細傾傾下原來係用新鮮雞,食落真係唔同d ,同連鎖店果d真係差好遠順便講下佢地d餐包泡菜野飲, 泡菜係老細自已醃,唔會太咸太酸,食完仲問佢地拎多小小,野飲就要左杯青檸梳打水同紅「早」蜜,仲加左粒青檸,食完炸雞飲一流,感覺好refresh. 下次係屋企可以試下自已溝。

2015-06-09
  • 韓國炸雞