2020-07-23 264 瀏覽
🇭🇰米気·我哋嗰日經過見到佢個名好似幾得意咁 就入咗去食😏😏果然同佢個名一樣 佢啲米真係做得幾好 碗飯幾好食🍚不過佢係行精緻小碟嘅路線嘅 所以個價錢稍為貴少少不過份量都多既🤔·醬油蛋$22佢個飯真係做得幾好 係真係用日本米 口感好好🥰而且佢隻雞蛋係好食嘅 醬油都唔錯 撈埋成碗飯都真係幾好幸福kekeke·松葉蟹薯仔沙律$24麻醬秋葵 $18冷盤方面我哋就試咗呢兩個個薯仔沙律我覺得有少少失望 因為佢入邊唔係好食到啲松葉蟹🤔似普通薯仔沙律姐 個秋葵就唔錯啦 麻醬真係勁夾 而且佢秋葵本身個口感都好好😋😋·湯咖喱野菜雞$42汁煮鯖魚$36個咖喱勁有驚喜 佢係好濃咖喱味 而且都幾有層次感 入邊每一種菜都好好味 2件我覺得唔夠喉😈個雞都好嫩 好食😍😍嗰鯖魚就係平時食到個水準啦 調味都唔錯既 但係推介咖喱多啲😌·柚子醬油煎鴨胸$34照燒肉燥蒟蒻絲$22關東煮$26個鴨胸超好食 佢個油脂分布勁好 而且唔會過騷 調味好好🤩個肉操蒟蒻絲又係做得唔錯 食落去都幾解膩 而且口感好好😌個關東煮都唔錯既 但係佢蘿蔔個皮㓟得唔夠深 所以口感差少少🥺🥺·#rbyeat#rby日本菜#rby紅磡·📍紅磡黃埔天地百寶坊(
🇭🇰米気
醬油蛋$22