2022-12-09 38 瀏覽
東港城開咗間新嘅泰國菜,連續5年榮獲米其林推介餐廳,梗係要試啦😍😍餐廳環境舒服,服務都好好,問職員有咩好食,佢會好用心推介啲食物俾我哋,非常好👍🏻燒豬頸肉phad thai,$88餐廳最出名嘅炒金邊粉,口味同泰國食到嘅相似,口味偏酸甜,比較乾身,非常正宗,而且粉嘅口感好正,有咬口,我哋揀嘅豬頸肉,又係好爽口,推介大家一定要試呀🤩鮮菠蘿炒飯,$88師傅炒得勁有鑊氣,好香呀,料足味好,海鮮有扇貝、蝦同魷魚,加上粒粒菠蘿,鹹中帶甜,好好味😋炸蝦餅,$88呢度嘅蝦餅係全人手打㗎,而且粉好薄,啖啖肉勁彈牙,佢嘅汁都係酸甜為主,不過同平時食開嘅有少少唔同,配炸嘢一流。茫果糯米飯,$58最後一定要食呢個甜品,上嘅時候啲糯米飯仲係熱嘅,非常香嘅斑斕味,上面有啲脆脆,加埋椰奶,食落口又香又甜,好好味😋菠蘿汁 $38 & 椰青 $42菠蘿汁原來係菠蘿冰😍啱晒我呀,唔會好甜,不過菠蘿味好出,充滿熱帶風味。椰青又係好甜好滋味。食泰國菜一定要飲呢啲。試咗幾樣野都覺得好好味呀,所以下次要試埋咖喱同小菜先😍住附近嘅人記得去食啦。

燒豬頸肉phad thai,$88

鮮菠蘿炒飯,$88