2021-10-15 693 瀏覽
龍皇相信大家都聽唔少,喺香港都有好幾間分店,主要行高檔少少嘅茶樓路線,晏晝都好多OL等會過嚟飲茶食個Tea,今晚我就嚟咗呢度食個夜晚,c類食肆黎,唔使食到咁趕都得✨行得高檔路線嘅酒樓,當然唔少得酒,一入去門口已經見到大大個酒櫃裝滿晒一枝枝嘅酒,喺入面竟然仲有清酒,而坐低左先發現原來而家仲做緊清酒嘅優惠,當然求其嗌咗一款嚟試吓,$168龍醬炒日本帆立貝,師傅竟然話可能賣晒,要入廚房睇吓,我心諗竟然咁好賣?😳不過好彩仲有貨!咁難得就嗌埋佢推介嘅清酒一齊食。整體來講,有少少似去飲宴嘅時候食到嗰種😂味道再豐富一點,時蔬吸晒少少大字嘅精華,令到菜都唔會太清淡,而帆立貝出奇地新鮮彈牙,炒到晶瑩通透咁樣,2邊亦煎得好香脆。而$268優惠價加配嘅清酒好易入口!清涼而回甘,同帆立貝幾夾。