2022-07-05 844 瀏覽
相信大家對薩莉亞都唔會陌生😜因為佢都算係一間性價比高嘅餐廳🍴但真係間間分店都唔一樣🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️點解咁講🧐🧐因為我都成日去唔同分店食嘅😂😂但一路都冇寫過出嚟,因為都算係大路嘅餐廳,但間唔中會有朋友問下😜咁既然都食咗就寫埋啦今次係去上水呢一間,其實依家成日都要排長龍🙈🙈不過佢係算好食嘅😊無論去到邊一間😌每一次都會嗌周打蜆湯同蒜蓉包🥖呢間個湯都算多味道唔錯😋但蒜蓉包就比以前細個咗好多🥲唔記得咗影個蒜蓉包就已經食咗😂除咗以上兩樣今次就叫咗雞肉沙律🥗鐵板腸仔同埋新出既雞肉多利亞🐔雞肉沙律🥗雞肉有調味但肉質有啲鞋,生菜就新鮮爽口,味道清新👍🏽鐵板腸仔皮脆多汁😋但個配菜薯仔就…..硬過我條命🤣雞肉多利亞🐔對比起平時既肉醬多莉亞,呢個雞肉多利亞冇咁鹹,啲飯都係有茄汁底然後忌廉汁圍邊,中間有芝士🧀係多料嘅☺️☺️最後嚟多個甜品布甸😋😋濃厚嘅蛋香味加埋佢個焦糖汁😍真係冇得輸😛😛不過朋友就話甜咗少少🤏🤏但我OK👅整體來講呢間真係算唔錯😊份量足味道好😌

雞肉沙律🥗
雞肉有調味但肉質有啲鞋,生菜就新鮮爽口,味道清新👍🏽

鐵板腸仔
皮脆多汁😋但個配菜薯仔就…..硬過我條命🤣