2023-01-05
𝟘𝟡.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌圓圓小姐 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓80-83號舖🔎#hkfoodieat_深水埗 💸人均消費: $50內🌿評分: 4.3/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat台灣菜 #hkfoodieat飲品🧃#hkfoodieat黃店💛 最後一個西九龍中心系列了🌟喺西九行咗幾個鐘行到又攰又口渴🥵上網搵手搖嘅時候就搵到圓圓小姐🙌🏻記得有朋友同我推介過同埋見到佢價錢都幾相宜就買咗杯冬天茶嚟試🍃呢度順便同大家比較吓唔同手搖店嘅冬瓜茶👻 𐂂 圓圓小姐: 大杯檸檬冬瓜茶 ($26)呢杯係飲過咁多杯後我覺得冬瓜嘅甜味係最自然嘅✨圓圓小姐係用自家調配嘅茶葉配上成份天然嘅食材嚟製作💛佢哋使用咗蔗糖代替人工果糖 難怪味道會比其他手搖店嚟得更加清甜🌷另外我個人比較鍾意一啲酸酸甜甜嘅飲品🎃所以呢杯加咗鮮榨檸檬汁嘅冬瓜茶正合我意🍋𐂂 歇腳亭: 大杯寒天冬瓜茶($24)唔係好肯定係唔係呢個價錢但應該差唔多😂呢杯個味都幾清新但係一飲落去已經感覺到唔係天然嘅甜味🪴作為螞蟻人呢個甜度其實唔錯而且佢啲寒天好有咬口🥳份量都好多🤪𐂂 丸·茶手作: 中杯古早味冬瓜茶($1
𝟘𝟡.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌圓圓小姐 (西九龍中心) (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓80-83號舖
🔎#hkfoodieat_深水埗
💸人均消費: $50內
🌿評分: 4.3/5
🈚️加一服務費
𐂂 圓圓小姐: 大杯檸檬冬瓜茶 ($26)
𐂂 歇腳亭: 大杯寒天冬瓜茶($24)
𐂂 丸·茶手作: 中杯古早味冬瓜茶($19)
呢個俾前面兩間甜好多而且冇咗嗰種好清新嘅感覺🥺不過勝在大埔分店可以儲印仔同埋學生價價錢相宜😈雖然呢杯冬瓜茶比較遜色但嚟到一定唔可以錯過佢哋嘅茉香奶綠配桂花珍珠🍵呢個配搭絕對係我飲過最好飲嘅💗
𐂂 天仁茗茶: 913古早味冬瓜茶 ($27)
講真身為天仁忠實擁躉我都冇辦法讚佢好飲😢佢嘅913茶味蓋過咗冬瓜茶應有嘅甜味😭而且加埋$5嘅寒天好貴呀💰就算用咗88折飲食券都要成$29杯🤡唔知係咪因為嗌咗半糖嘅關係所以真係唔太好飲🤢
𐂂 八方台式麵屋: 黑糖檸檬冬瓜茶 ($18)
就係因為見到天仁嘅冬瓜茶太貴🤧行吓行吓見到佢咁平嘅價錢就已經有得飲冬瓜茶🥴心諗冬瓜茶應該唔會差得去邊就膽粗粗買咗嚟試👽個杯望落幾得意但飲落真係仲晒伏🤮十足喺洗碗海綿加咗檸檬味洗潔精唧翻啲水岀嚟🧽再溝水溝糖咁嘅味😰勁核突超嘔心💔