2018-08-21
唔知由幾時開始香港突然興起食新派中菜,早幾日成班人約食飯又唔想食西餐,所以就揀咗去中環嘅唐宮小聚試吓啲小菜同點心啦🥟第一款嚟到嘅係成日見到嘅黑金奶皇包,加咗三行金色嘢有style得嚟包身軟熟,奶皇亦都好香濃,相當唔錯。之後嘅猛虎咬豬係塞咗一大舊肥豬肉嘅包點,醬汁幾香,大量酸菜中和返豬肥腩嘅油脂,但如果一個人食曬都幾濟。🦑椒鹽魷魚鬚味道一般,粉太厚,不推薦🙅🏿♂️🍍火燒菠蘿入面裝住辣汁牛腩,牛腩幾淋,但係可能辣汁太濃味,唔太食到菠蘿味,但我相信送飯係唔錯嘅!乳鴿係全餐最好味嘅,呢度嘅乳鴿比平時食到嘅多咗少少唔sure係茶葉定香料嘅味,價錢亦唔貴,推介2個人叫一隻!另外仲有叫咗幾款嘢,但係就冇乜特別,所以都唔專登介紹了。整體嚟計呢度價錢中上,但食中餐嚟計都幾舒服,一班人食吓嘢傾吓計係唔錯嘅👍🏿
🦑椒鹽魷魚鬚味道一般,粉太厚,不推薦🙅🏿♂️