2021-06-17
點樣食推介✨⭐️有feel西式居酒屋⭐️⭐️上環西式居酒屋⭐️TMK Punk & Roll地址:上環皇后大道西77-91號荷李活中心地下及M樓G&H號舖🍖Hand-roll - Salmon Avocado $48 (7.3/10)冇咩特別,但味道都ok,佢落左d好健康藜麥d fd嘅東西增加成個手卷嘅口感🤣,不過不失!🍖Hand-roll - Hamachi Tomato $58 (7.4/10)依間野超鍾意用油甘魚整佢d dish🤣🤣,講真西式餐廳d魚生唔腥已經好好,依間野真係可以做到冇腥味👍🏻,而油甘魚手卷裏面仲有番茄同芫茜調味,都幾refreshing👍🏻🍖Hand-Roll - Soft Shell Crab $68 (7.6/10)新鮮炸起嘅軟殼蟹好難唔好食🤣🤣,佢仲加左d三文魚籽同青瓜再加上wasabi味嘅沙律醬黎解膩,唔錯👍🏻🍖Edamame $38 (7.3/10)居酒屋必嗌送酒小食!枝豆外面灑上左d粗鹽粒,冇咩特別🤣🍖Karaage $78 (7.8/10)睇佢嘅名一定唔知係食咩🤣,其實佢係炸雞!店家用左雞脾肉,所以d肉質嫩滑!而佢外層d炸粉都幾出色,薄薄地一層已經好入味🤤
⭐️有feel西式居酒屋⭐️
⭐️上環西式居酒屋⭐️
TMK Punk & Roll
🍖Edamame $38 (7.3/10)
居酒屋必嗌送酒小食!枝豆外面灑上左d粗鹽粒,冇咩特別🤣
🍖Karaage $78 (7.8/10)
睇佢嘅名一定唔知係食咩🤣,其實佢係炸雞!店家用左雞脾肉,所以d肉質嫩滑!而佢外層d炸粉都幾出色,薄薄地一層已經好入味🤤不錯不錯,面頭d芫茜純粹裝飾黎,食落d雞冇芫茜味🤣
🍖Hamachi $98 (7.8/10)
唔錯嘅一道刺身,做法好西式,佢係d油甘魚嘅面舖左d黑芝麻醬同脆脆嘅藜麥,仲灑上d柑橘醋,食落口清新得黎又勁有口感,好特別😂
🍖Tuna Hotdog $98 (7.9/10)
略嫌份量有d少,98蚊得兩舊😱,不過味道係全晚覺得最好食嘅一道菜,壽司出面炸到好似天婦羅咁脆,面頭就有d蟹肉同吞拿魚蓉,夠曬香口
🍖Salmon Taco $78 (7.5/10)
食飽左唔知點解仲有個taco上左黎😱,朋友頂硬上食左,話味道都係同d手卷差唔多咁話🤣
🍖Masumi Gold 300ml $180 (7.8/10)
依度d sake定價偏貴,平平地嗌左唔會出錯嘅真澄黎飲,入口清爽順滑,帶有淡淡地嘅米香,唔會太甜,好啱女仔飲
回頭指數: 🍧🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
晚黑放工黎同朋友飲住sake吹水係人生一大享受,今次第二次試西式居酒屋,推翻左我過往對西式居酒屋嘅偏見,果然pirata group嘅出品有一定質素👍🏻
依度環境好有feel,佢個經理都超好笑,我每點一道菜佢都會讚一句:beautiful🤣,姐話鼓勵我嗌多d咁話?🤣🤣🤣 情侶或者朋友聚會都好啱黎,但因為地方細所以都好易full,需要提早book位🙆🏻♀️