2011-09-24
周不時都會去大角咀,見到呢間餐廳呢排都幾多好評,同朋友行經就去試試。呢到真係賣韓式小菜,唔係韓燒,都算幾特別。選擇緊係冇茶餐廰咁多,不過平貴都有,係呢條街咁多食肆呢講好似算比較抵。同朋友一樣叫咗鐵版雜錦肉飯($45),連湯、韓式前菜同飲品。湯係青紅蘿蔔豬骨,韓式餐廳嚟講有d怪,味道冇乜特別。韓式前菜Kimchi冇食,最好食係芽菜,好香麻油味,薯仔甜甜地都啱我口味鐵版雜錦肉飯,有豬牛雞同少少菜,朋友話佢嗰份咸咗小小,我就覺得OK,全部都好夠份量,我同朋友都係食哂,好飽。飲品叫咗紅棗茶,真係有紅棗碎。朋友就話佢杯薑茶可以再辣d。食物以外值得一讚嘅係我地食完一樣先上另一樣,細心位。同埋餐廳用金屬筷子,感覺好好多。食到飽一飽都係$45,食物環境等等都唔錯,下次去大角咀可以再嚟試下其他菜式。
湯係青紅蘿蔔豬骨,韓式餐廳嚟講有d怪,味道冇乜特別。
韓式前菜 Kimchi冇食,最好食係芽菜,好香麻油味,薯仔甜甜地都啱我口味 鐵版雜錦肉飯,有豬牛雞同少少菜,朋友話佢嗰份咸咗小小,我就覺得OK,全部都好夠份量,我同朋友都係食哂,好飽。
飲品叫咗紅棗茶,真係有紅棗碎。朋友就話佢杯薑茶可以再辣d。