2021-06-11 283 瀏覽
📍 新澳咖啡餐室 有冇人同小編一樣都鍾意食港式茶餐廳🤣?平時鍾意食Cafe之外 間唔中食下中式食物都唔錯😆上星期就帶咗一個好鍾意食茶餐廳嘅朋友仔嚟咗呢一間咖啡餐室試吓佢哋嘅招牌菜式👻-招牌叻沙摻摻 $68好耐冇食過叻沙味嘅嘢食😹 見到佢哋嘅餐點有必食推介😼就一於揀呢個嚟試試有麵同埋米粉喺湯底入邊 食落去口感彈牙😽除咗有面之外仲有帶子、蝦、蟹棒、魷魚圈同埋魚柳 配料多之餘 喇沙味道都好濃🤤 好味!另外個餐係配嘢飲嘅 朋友就叫咗香滑奶茶 飲落去奶茶味濃郁二人套餐 $158首先二人套餐可以係霸王雞同埋口水雞二選一😆朋友話口水雞滑啲 於是就試吓 食落去川味重😼 辣辣地 之後就可以喺下面煲類揀一款🙆🏻 我哋就揀咗紅燒枝竹豆腐魚柳煲🤭煲上枱嗰陣時仲熱辣辣~ 有唔少紅燒豆腐、枝竹同炸魚柳😍 食落去好入味之餘 仲有少脆😚另外再配兩碗白飯 兩個人一定食到飽😂😂跟餐仲會配兩杯嘢飲🧃我哋就加咗$3配凍阿華田同埋加咗$9配粒粒紅豆冰😙紅豆冰係小編至愛🥰 佢哋嘅紅豆份量都好多 而且唔會太甜🤩整體餐廳環境乾淨企理 員工服務態度都唔錯😜食物質素都幾正! 下次有機會會enroll~大家有興趣可以去試下~店舖資訊👇🏻✏︎
📍 新澳咖啡餐室
有冇人同小編一樣都鍾意食港式茶餐廳🤣?
平時鍾意食Cafe之外 間唔中食下中式食物都唔錯😆

紅豆冰係小編至愛🥰 佢哋嘅紅豆份量都好多 而且唔會太甜🤩
粒粒紅豆冰
凍阿華田

整體餐廳環境乾淨企理 員工服務態度都唔錯😜
食物質素都幾正! 下次有機會會enroll~
大家有興趣可以去試下~
店舖資訊👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ★