2020-07-18 1950 瀏覽
而家疫情咁嚴重, 真係唔係好想堂食.依間店平時出去食lunch都會經過, 佢D烤雞味真係勁香.今次就要試下佢個烤雞食落係咪真係咁香先! French Roast Chicken Classic Set with Lemon Tea (HK$88)我叫咗1/4隻烤雞, 揀咗要Chicken Thigh.佢係跟3個side嘅, 都幾多選擇嫁. 想健康D可以揀藜麥沙律.不過我唔係好鍾意食沙律, 所以我揀嘅siae都偏邪惡.我揀咗mashed potato, steamed veggies 同埋roasted potatoes.個烤雞味道唔錯, 有少少香草味.雞皮好脆, 雞肉好嫩好滑.薯蓉都好好食, 好香牛油味.Steamed veggies感覺上健康啲, 因為佢真係一D油都冇嫁.不過佢有好重嘅香料味, 未必個個鍾意.烤薯仔味道就普通啦.唔好以為好少嘢食, 其實食完都好飽.因為佢D 配菜份量都幾多.價錢方面, 因為係太古坊附近食嘢都幾貴, 依個價錢都合理啦.
而家疫情咁嚴重, 真係唔係好想堂食.
依間店平時出去食lunch都會經過, 佢D烤雞味真係勁香.
今次就要試下佢個烤雞食落係咪真係咁香先!

我叫咗1/4隻烤雞, 揀咗要Chicken Thigh.
佢係跟3個side嘅, 都幾多選擇嫁.
想健康D可以揀藜麥沙律.
不過我唔係好鍾意食沙律, 所以我揀嘅siae都偏邪惡.

個烤雞味道唔錯, 有少少香草味.
雞皮好脆, 雞肉好嫩好滑.
薯蓉都好好食, 好香牛油味.
不過佢有好重嘅香料味, 未必個個鍾意.
烤薯仔味道就普通啦.
唔好以為好少嘢食, 其實食完都好飽.
因為佢D 配菜份量都幾多.

2020-07-09
外賣自取