餐廳: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
資訊:

2019-06-04 378 瀏覽
我自己本身好鍾意食牛角燒肉,知道佢開咗呢間食燒肉丼既副線,一直好想去試,最近終於去試左!如果你本身係Kabu會員,可以用app預先攞飛。咁就排隊等咁耐啦!店員安排左我地兩人坐係店中間類似bar檯既檯,感覺上就坐得冇咁舒服。我地叫左豚肉丼配經典牛角飯燒肉汁($78),同埋次男坊丼配次男坊燒肉汁($88)。落單後等咗大概10分鐘上菜。睇落都幾大碗!仲配埋麵豉湯㖭!牛肉同䐁肉既肉質都夠嫩滑、juicy。不過我就麻麻地個「經典牛角飯燒肉汁」,覺得佢太甜。反而次男坊燒肉汁唔錯,好match 啲牛肉!🤩配菜方面,佢放左超多芽菜係底,我覺得多得濟同煮得唔好食!😖總括來講呢間都值得試!下次再黎會再叫次男坊丼!🤗
落單後等咗大概10分鐘上菜。睇落都幾大碗!仲配埋麵豉湯㖭!
豚肉丼
次男坊丼

配菜方面,佢放左超多芽菜係底,我覺得多得濟同煮得唔好食!😖

總括來講呢間都值得試!下次再黎會再叫次男坊丼!🤗
2019-06-04