2019-06-22 129 瀏覽
今晚放左工同🙎🏻‍♂️黎到食晚餐🥣(唔知點解架唔中就會想食下牛扒🙈)餐牌好簡單,話明係steak bar,主要都係食牛扒既(有西冷、肉眼、和牛等)。食法有2種,第一係煎好碟上,另一種係用石板燒熱d牛扒,根據自己鐘意既熟度去燒。我地碟上同石板都各自叫左一個,叫左<吉列炸牛扒>同<頂級肉眼牛扒>吉列牛扒🥩中間係生既,放喺個石板爐度慢慢燒熟佢😌每邊燒左15秒度就熱晒,中間仲紅紅地,唔會過熟,肉質都幾嫩冇乜筋👍🏻個吉列皮薄薄地,冇粉感,食落脆卜卜正呀😁肉眼牛扒我地叫左5成熟,塊扒比我預期既厚好多👀可能因為咁最中間果部份都偏生(呢個時候個石板爐好有用,我地切開佢放喺石板上燒到熟d,就冇問題啦)牛扒食落都好有肉汁同好腍,我覺得呢個唔駛沾個鹽都已經夠味,咁先食到個牛味👍🏻兩款相比之下我地都鐘意個吉列牛扒多d,因為鐘意佢冇肥膏,同埋個肉眼就生左少少所以扣左dd分2個sets都配左飯🍚,飯上面既係飯素,係日本調味料既一種,有芝麻碎、鏗魚碎同海苔等,令到個飯食落好香,好易餸飯🙈個沙律🥗同冷豆腐味道都正常,食晒好飽好飽😝Ps 我覺得店員既服務都唔錯,一開始見我地唔知叫邊款牛好,

我地碟上同石板都各自叫左一個,叫左
<吉列炸牛扒>同<頂級肉眼牛扒>
吉列牛扒🥩中間係生既,放喺個石板爐度慢慢燒熟佢😌
個吉列皮薄薄地,冇粉感,食落脆卜卜正呀😁
吉列炸牛扒

頂級肉眼牛扒

兩款相比之下我地都鐘意個吉列牛扒多d,
因為鐘意佢冇肥膏,同埋個肉眼就生左少少所以扣左dd分
個沙律🥗同冷豆腐味道都正常,食晒好飽好飽😝

Ps 我覺得店員既服務都唔錯,一開始見我地唔知叫邊款牛好,都有簡單講下每款牛既肉質味道有咩唔同等,幾好👍🏻

2019-06-11
吉列炸牛扒