2017-07-01
係西環附近放工,見阿元排隊排到無雷公咁遠,就膽粗粗試下對面既Noodies 店內坐位較少,但都有貼身既服務選擇有D似車仔面,種類選擇都算多,手撕雞同糖心蛋值得推介我揀左豬骨清湯,雞翼,豬肉雲吞配昆布麵。估唔到簡簡單單既昆布麵幾好味,彈牙同有微微既昆布味。如果吃厭左普通既麵,麵可以試一試。不過要留意改選昆布麵要加$20,感覺上有D貴。朋友揀左喇沙湯底,朋友話值得推介喇沙湯底,一黎喇沙同椰汁味重,二來夠辣,食起黎好夠味又match又惹味。配料選擇左手撕雞,肥牛同韓麵。手撕雞夠嫰滑,肥牛就普普通通。飲品方面揀左當日既自家製飲品---香橙薏米水。個人認為比較普通,因為橙味唔夠出,反而似一杯普通薏米水服務方面,女店員似帶著如夢初醒的身軀返工似的,例如佢倒了杯自家飲品比我後,我問佢係咩黎,佢竟然唔知道係咩,另外又不主動問需要紙圍巾及儲物籃,全程只係顧住玩手機。當然我個人著重食物味道及質素,所以這一點只扣少少分價錢方面$55 三餸黎講相比其他地方為貴,但材料同味道反而值回票價,所以黎講係值得既
店內坐位較少,但都有貼身既服務
選擇有D似車仔面,種類選擇都算多,手撕雞同糖心蛋值得推介