2006-09-20
我地一行四人去到balalaika,侍應姐姐不斷的向我們介紹頭盤、熱盤、麵包、主菜同飲品...我地左度右度之後,決定試下呢幾樣「俄羅斯菜」:菠菜南瓜包、磨菇包(又香又軟!好味呀~~ )芝士菠菜蝦(蝦多、芝士香)牛尾羅宋湯、磨菇素菜什菜湯(呢d湯底好清徹ga!好味~ 牛尾有牛尾味,什菜當然只有什菜味吧!)牛肉串燒「Shashlik!」(配薯菜) 羊扖串燒「Shashlik!」(配薯菜)(兩個串燒都好香,肉o既熟度剛剛好,羊又唔太蘇味,牛肉又肉汁,配個合桃sauce,得喎)主菜:烤羊膝(配薯菜) (係2人份,其實4人食都得!)先炆後烤令羊膝好香軟,侍應姐姐仲切埋俾我地,夠羊咪,三位鐘意食lampchop的朋友仔食到讚不絕口!我地仲試左入面-20度o既ICE BAR ~ FEEL 下有幾凍,同埋每人試左一款ARTIC VOLKA ($38一杯) : APPLE, MELON, STRAWBERRY 同埋LEMON, 當中以APPLE 最好味,後來仲齊齊試左CHOCOLATE PEPPER (甜甜地有點辣,OK!)
菠菜南瓜包、磨菇包(又香又軟!好味呀~~ )
芝士菠菜蝦(蝦多、芝士香)
牛肉串燒「Shashlik!」(配薯菜)
羊扖串燒「Shashlik!」(配薯菜)
主菜:烤羊膝(配薯菜) (係2人份,其實4人食都得!)