2018-03-23 104 瀏覽
銅鑼灣耀華街一向都靜中帶旺, 都有唔少好野食今次黎到見到有間應該係新開既越式小店店面, 價錢都好OK, 所以我同女朋友就入左去食啦叉燒法包-$68: 眾所周知越南比法國統治過, 所以越南既法包係好出名既, 今次黎到D間越喜見到有法包食所以我地都好興奮咁即刻ORDER, D個法包外面脆的, 夠熱, 但又唔會難咬到牙痛, 個質地幾好, 內面既叉燒微辣, 好開胃, 同埋有唔少既配料係內面, 口感豐富越式炸春卷-$58: 外面炸得好脆, 好香口, 入面有D木耳絲, 甘蔗絲等等, 增加口感之餘又令入面唔會太乾, 有驚喜生牛肉湯河粉-$62: 個湯底鮮得黎唔會死咸, 而且牛肉鮮嫩, 送河粉係一流之選呀燒蝦撈檬粉-$68: D個係店長推薦我地食的, 話佢地個秘製魚露好正, 所以我地叫左D個, 食落又真係幾好味呀, 個魚露唔會過咸, 酸酸辣辣咁, 令人越食越開胃, 而燒蝦都幾大隻, 仲有三隻添, 抵! 食落爽口彈牙, 有蝦味, 完全唔係梅到食唔到落口的貨色菠蘿冰-$25: 店長介紹, 用新鮮菠蘿整的, 唔係罐頭貨色, 飲落又真係又正, 唔會出現罐頭菠蘿既死甜, 食完野飲夠晒解渴香茅青檸薄荷梳打-$25
銅鑼灣耀華街一向都靜中帶旺, 都有唔少好野食
今次黎到見到有間應該係新開既越式小店
店面, 價錢都好OK, 所以我同女朋友就入左去食啦

香茅青檸薄荷梳打-$25: 有好清新既味道, 幾好飲

總結黎講D間越南野大驚喜, 性價比高, 服務都好好, 推薦!!!
2018-03-22