2020-05-02 136 瀏覽
太耐冇打邊爐上星期特登去海底撈到食返餐,一上去已經有人同我地探氣,安排座位都有格開一枱,亦比熱毛巾我地擦手,提我們離開張枱一定要帶口罩,防疫措施做得好好。lunch餐價錢都可以,我們叫了兩個餐,分別係羊肉和精品肥牛,每樣都有100克,加C和D拼盤,C盤包括有蟹味菇,竹筍,魚旦,鴨血,生菜。而D盤包括有蟹味棒,羅白,筍片,金菇,油麥菜。每款套餐仲有一份拉麵和公仔麵。呢兩個套餐其實已經好豐富食哂好飽, 我點了兩格清水,一格豬骨,一格小麻辣。我最喜歡海底撈原因係佢出面個醬料枱,不同款的醬汁醬料,最正係XO醬,精品牛肉醬,我撈哂同一碗再去拌拉麵食好正,呢到仲有個特色,就係只要你點拉麵,師父就會係你面前即時表演拉麵的功夫。食完拉麵,我仲去拎左哈密瓜食好甜,最後結賬時仲有兩粒雪糕食。已經同朋友講好,過多一排再來食過。

已經同朋友講好,過多一排再來食過。